Consells

 

 1. Estries? Evita-les abans que surtin

Les estries es produeixen per petits esquinçaments de la pell, a causa de l’alteració de les fibres elàstiques. En realitat es tracta d’un trencament de les fibres de col·lagen visibles a la superfície de la pell.

1. Evita-les abans que apareguin Si ets propensa a tenir estries, el millor és la prevenció. Hidrata la teva pell cada dia amb cremes específiques que continguin mantega de karité i vitamines A i E.

2. Menja aliments saludables amb alt contingut proteic. Evita menjar greixos que afectaran zones com l’abdomen i les natges, amb molta propensió a fer estries.

3. Ajuda’t amb nutricosmètica, els complements vitamínics que actuen des de l’interior per millorar l’elasticitat de la pell i afavorir l’oxigenació dels teixits.

4. Vigila amb els canvis bruscos de pes. En línia amb el punt anterior, l’ideal és mantenir el teu pes per evitar l’esquinçament de la pell.

5. Compte amb l’exercici físic intens com ara l’aixecament de pesos, que pot afectar l’elasticitat de la teva pell.

I si ja en tinc, què puc fer?

Avui dia les estries es poden tractar amb èxit amb cosmètica paramèdica, tractaments bioclínics i aparatologia específica. Les noves tècniques permeten tractar-les fins i tot durant els mesos d’estiu sense contraindicacions

 2. Tòxics que afavoreixen l’aparició de la cel·lulitis

Cafeïna, sal, sucre, tabac, alcohol …. Els tòxics més comuns que propicien l’aparició de cel·lulitis.

1. El cafè dificulta que el sistema limfàtic tingui un bon funcionament. Això provoca retenció de líquids en zones crítiques com les cames i els glutis, donant pas a l’aparició de cel·lulitis.

2. L’alcohol produeix un augment en els nivells dels àcids grassos que fa que es formin dipòsits de greix als braços, l’abdomen i els glutis. A més, quan l’alcohol es metabolitza, aquest es transforma en sucre.

3. El tabac altera la paret dels vasos sanguinis agreujant la circulació deficient que provoca la cel·lulitis.

4. Els sucres refinats provoquen una reacció metabòlica als teixits cutanis anomenada glicació. A causa d’això la pell perd fermesa i la cel·lulitis s’obre pas amb més facilitat.

5. La sal. Quan prenem més sal del que nostre organisme necessita, provoquem una retenció de líquids que ràpidament es pot convertir en cel·lulitis.

Què pots fer?

Més enllà de restringir el consum d’aquestes substàncies, és molt recomanable fer algun tipus de tractament depuratiu per ajudar al cos a eliminar naturalment aquests tòxics. Si vols mantenir la cel·lulitis a ratlla posa’t en mans d’un centre que t’ofereixi experiència i tecnologia i un Diagnòstic previ personalitzat.