Confinament i alimentació, les 3 preguntes que t’has de fer

/ abril 1, 2020/ Blog, Corporal

Ehem… Com porteu el confinament i el menjar? 

Aquests dies hem vist moltes imatges de gent als supermercats amb els carros plens de menjar i no precisament saludable. Ara més que mai cal cuidar al màxim les defenses naturals del cos, per estar bé, físicament i emocionalment (un altre dia us parlarem de com els aliments poden influir en les emocions). L’avorriment i l’ansietat et poden portar a menjar per tal d’omplir un buit i obtenir una satisfacció instantània. Per evitar-ho cal ser disciplinat i seguir pautes que faran que tant a curt com a mig termini et sentis molt millor. A continuació us plantejo tres preguntes que totes ens hauríem de fer en relació amb el menjar.

1. Reconeixes que quan estàs avorrida menges més? La por i l’ansietat et porten a obrir la nevera?

2. De veritat tens gana? La resposta és sí quan et vingui de gust menjar un plat de verdura o de llegum. Si el que ve de gust és picar o menjar processats, segurament NO ÉS GANA.

3. On menges? Evita fer-ho al dormitori al sofà, a l’estudi. Intenta menjar sempre a la taula del menjador i ser conscient de l’acte de menjar (mindfullness) amb calma, assaborint els aliments.

Mira de fer aquests canvis ara que les nostres rutines s’han vist modificades de manera tan radical. L’essencial és portar una alimentació mediterrània on predominin principalment les fruites i les verdures, que és una dieta rica en antioxidant i micronutrients. És fonamental fer exercici físic (hi ha un munt de vídeos i apps per fer exercici a casa). Uns 30 minuts d’activitat física al dia, juntament amb una dieta sana i un bon descans és la millor protecció per al sistema immune.

Share this Post