Dejuni terapèutic

/ febrer 8, 2023/ Blog/ 0 comments

Coneixes els beneficis del dejuni terapèutic? Descobreix com aquest mètode contribueix al benestar del cos

El dejuni terapèutic és una eina que activa un procés fisiològic que mobilitza les reserves denergia acumulades per lalimentació, depura lorganisme i activa la regeneració cel·lular. Aquest mètode és ideal per desintoxicar i revitalitzar el cos i activar els mecanismes naturals de curació de diferents afeccions.

Què és el dejuni terapèutic i quins en són els beneficis?

Es tracta d’una pauta alimentària basada en la restricció de la ingesta per un període de temps determinat, pautat i supervisat per un expert que ajuda el cos a prevenir i curar malalties ensenyant-lo a autoabastir-se i regular-se. A més, també:

  • Afavoreix el repòs digestiu perquè el cos faci processos metabòlics i de regeneració de manera correcta.
  • Contribueix a l’eliminació de deixalles i neteja en profunditat el còlon.
  • Impulsa l’activació de la cetogènesi.
  • Redueix el nivell doxidació de lorganisme.
  • Augmenta la vitalitat i en millora l’estat anímic.

Dejuni pas a pas

Abans d’introduir qualsevol canvi a l’alimentació, és fonamental consultar amb un professional que ens aconselli, acompanyi i supervisi durant el procés per evitar danyar l’organisme o patir una manca de nutrients.

El dejuni terapèutic es pot fer de diverses maneres, amb possibilitat de fer-ho de forma intermitent o perllongada. La primera es basa en fer un nombre d’hores de dejuni dins de les 24 hores del dia i pot variar entre un mínim d’abstenció de 12 hores a un màxim de 24. D’altra banda, el dejuni perllongat elimina les ingestes durant més d’un dia sent el període recomanable de 3 a 6 dies.

Dejuni intermitent

El mètode 12-14 és el més segur per iniciar-se al dejuni i fer-lo a casa de manera senzilla ja que permet al cos descansar d’ingestes les hores necessàries. Per dur-lo a terme l’ideal seria avançar el sopar el màxim possible i endarrerir l’esmorzar, així s’aconsegueixen fàcilment aquestes 12 hores de dejuni.

Un cop el cos i la ment es van acostumant a aquests períodes de restricció de la ingesta, es poden anar augmentant les hores de dejuni fins a establir aquest mètode com a estil de vida.

Dejuni perllongat

El dejuni perllongat es practica en determinats moments de l’any, des d’una vegada per depurar fins a 4 per desintoxicar el cos amb el canvi de cada estació ja que després de 24 hores de dejuni, el cos inicia el procés a través del qual les cèl·lules s’enforteixen a base de les pròpies reserves.

Per iniciar-se en aquest procés, és completament necessari comptar amb un professional que assessori de manera regular, porti un rigorós control de l’estat de cada persona i registri la seva evolució.

Durant aquest temps, el cos se sotmet a una rigorosa restricció calòrica perquè l’organisme activi la seva capacitat d’auto neteja i curació. En aquest temps únicament ingerirà un batut que aporti els nutrients diaris necessaris i de 2 a 3 litres d’aigua. En cas que el dejuni s’estengui, el professional pautarà a més a més certs suplements que assegurin el seu benestar com a vitamines o minerals.

Share this Post

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

*
*