Tanorèxia: símptomes, conseqüències i alternatives saludables al sol

/ juny 22, 2023/ Blog/ 0 comments

Lús excessiu de cabines bronzejadores, prendre el sol amb acceleradors del bronzejat i sense protecció o utilitzar productes autobronzejadors de forma compulsiva amb alguns dels símptomes daquest trastorn amb conseqüències nefastes per a la pell.

Per sort, cada cop som més conscients dels perills del sol per a la pell i de la importància de bronzejar-se d’una manera saludable utilitzant protecció solar. Tot i així, encara hi ha moltes persones que pateixen Tanorexia, també coneguda com a addicció al bronzejat. Aquest trastorn s’identifica amb un desig compulsiu d’aconseguir i mantenir un bronzejat fosc, per la qual cosa pot donar lloc a l’ús excessiu de cabines bronzejadores, prendre el sol amb acceleradors del bronzejat i sense protecció o utilitzar productes autobronzejadors de manera compulsiva.

Com s’enfronta un centre d’estètica a un problema de tanorèxia?

El primer que cal tenir en compte és que la tanorèxia és un trastorn obsessiu que s’ha de tractar amb psicoteràpia, per la qual cosa cal derivar-ho a un especialista. I és que, en efecte, les persones amb tanorèxia tenen una obsessió malsana amb el bronzejat, ja que creuen que la pell bronzejada és un símbol de bellesa, salut i joventut. Des del Centre d’Estètica Silvia Giralt el que podem fer és contribuir a educar el client la importància d’aconseguir un bronzejat saludable a través de tractaments cosmètics que a més contribueixin a hidratar i reparar la pell que, en la majoria dels casos, ha estat maltractada .

En aquest sentit, els centres d‟estètica poden ser uns dels primers responsables al‟hora de detectar aquest problema. Es pot identificar quan una clienta ve amb un bronzejat excessiu, compra productes autobronzejadors de forma compulsiva, maquillatges de tons molt per sobre del seu fototipus o no s’aplica protecció solar.

Conseqüències d’un bronzejat sense control

Una obsessió pel bronzejat descontrolat pot comportar greus conseqüències molt greus com un augment del risc de desenvolupar càncer de pell o cremades solars doloroses, que poden requerir atenció mèdica. A nivell estètic la sobreexposició als raigs UV pot provocar l’envelliment prematur i la formació de taques fosques a la pell.

Per evitar aquestes conseqüències hi ha alternatives saludables per aconseguir sublimar el to de la pell i potenciar el bronzejat alhora que es cuida la pell i es protegeix del sol. Un exemple és Cocosolis Healthy Tan Effect, un tractament a la cabina que combina les propietats de la línia biocosmètica de Silvia Giralt amb ingredients actius reparadors i un sublimador del bronzejat que s’adapta al to de pell de cada client.

Cocosolis Healthy Tan Effect: l’alternativa saludable al sol

Aquest tractament en cabina reparador i sublimador del bronzejat que es realitza al Centre d’Estètica Silvia Giralt té com a objectiu reparar i rejovenir la pell alhora que proporciona un bronzejat saludable i natural sense l’exposició perjudicial al sol.

El tractament comença amb una avaluació de la pell a través d’un diagnòstic integratiu gratuït per determinar el dany solar que hi ha a la pell i les necessitats específiques del client.

Després, es duen a terme una sèrie de passos que inclouen exfoliació suau amb l’Exfoliant Netejador de la línia biocosmètica de Silvia Giralt, que elimina les cèl·lules mortes alhora que nodreix i hidrata la pell. La suau textura exfoliant de sucre i sal suavitat immediata, i l’aranja aporta una gran font de vitamines que ofereix energia refrescant.

Continuem aplicant un altre producte de la línia biocosmètica de Silvia Giralt, el sèrum en oli sec amb acció multidireccional. L’oli de llavor de baobab orgànic, ric en àcids grassos omega 6+9, té fortes propietats nutritives, hidratants i suavitzants, que nodreixen la pell seca i reparen danys causats pel sol. Una barreja especialment seleccionada de macadàmia i olis de raïm, que conté vitamines, regeneren perfectament la pell, hidraten i milloren l’elasticitat. A més, la vitamina E, anomenada la “vitamina de la joventut”, alenteix eficaçment el procés d’envelliment de la pell.

Per acabar, aportem a sublimar el bronzejat de forma molt natural gràcies a l’aplicació de l’oli Choco Suntan & Body Oil de Cocosolis. Es tracta d´un producte d´aplicació professional que conté una barreja de sis olis orgànics naturals i purs, enriquits amb vitamina E natural. Ajuda a preparar la pell per al sol ia reparar els danys que s’hagin pogut causar per una exposició irresponsable.

El resultat final és una aparença rejovenida, radiant i amb un bronzejat daurat, sense riscos associats amb l’exposició solar excessiva. No obstant això, aquest tractament no conté un filtre UV amb protector solar, per la qual cosa si hi haurà una exposició directa a la llum solar directa recomano utilitzar un producte de protecció solar a sobre.

Share this Post

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

*
*